9 مورد از شایع‌ترین علائم کمبود ویتامین b12

۹ بازديد

ویتامین B12 یک ماده مغذی ضروری برای بدن است که  بدن ما برای تولید انرژی و عملکرد سیستم عصبی مرکزی به آن نیاز دارد .

این ویتامین در بسیاری از غذاها یافت می شود، با این حال کمبود ویتامین B12  شایع است. البته کمبود ویتامین b12 اغلب دلیل رژیم غذایی، سوء هاضمه، برخی شرایط پزشکی یا استفاده از داروهای کاهش دهنده B12 است .

در واقع، مطالعات نشان می دهد که تا 20٪ از افراد بالای 60 سال دچار کمبود این ویتامین هستند.

براساس منابع پزشکی سطوح B12 بالای 300 pg/mL نرمال، سطوح 200-300 pg/mL مرزی و سطوح زیر 200 pg/mL کمبود در نظر گرفته می‌شوند.

از آنجایی که توانایی جذب B12 از غذا با افزایش سن کاهش می یابد، کمبود آن در افراد مسن شایع تر است. با این حال، این بدان معنا نیست که کودکان و بزرگسالان جوان‌تر، از جمله آن‌هایی که باردار و شیرده هستند، نمی‌توانند دچار کمبود B12 شوند. متاسفانه کمبود B12 اغلب نادیده گرفته می شود و اغلب، این به دلیل آزمایشات آزمایشگاهی ناکافی است.

ویتامین b12

اگر مشکوک هستید که ممکن است کمبود B12 داشته باشید، به یک متخصص مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید تا در مورد علائم خود صحبت کنید و آزمایش های مناسب را انجام دهید.

ما در این مقاله نه مورد از شایع ترین علائم کمبود B12 و نحوه تشخیص و درمان این کمبود را به شما معرفی کرده‌ایم.

1)     خستگی

 

شایع‌ترین علائم کمبود ویتامین B12، خستگی است، سلول های بدن شما برای عملکرد صحیح به B12 نیاز دارند. به این ترتیب، داشتن سطوح ناکافی B12 می تواند تولید طبیعی گلبول های قرمز خون را کاهش دهد، که می تواند تحویل اکسیژن را مختل کند.

به طور خاص، کمبود B12 یا فولات می تواند باعث کم خونی مگالوبلاستیک شود. این وضعیت منجر به تشکیل گلبول‌های قرمز بزرگ، غیرطبیعی و نابالغ و اختلال در سنتز DNA می‌شود.

وقتی بدن شما گلبول های قرمز سالم کافی برای حمل اکسیژن به بافت ها را نداشته باشد، احتمالاً احساس ضعف و خستگی خواهید کرد.

مهم است بدانید که می توانید خستگی و سایر علائم مرتبط با کمبود B12 را تجربه کنید، حتی زمانی که سطح B12 شما در محدوده یا فقط در حد پایین در نظر گرفته شود.

2)     پوست رنگ پریده یا زرد

 

علامت دیگری که می تواند نشان دهنده کمبود B12 باشد، رنگ پریدگی یا زردی پوست است.

مانند وضعیتی به نام کم خونی فقر آهن، کم خونی مرتبط با کمبود B12 ممکن است به دلیل کمبود گلبول های قرمز کاملا بالغ و سالم در بدن، پوست شما را رنگ پریده کند .

کمبود B12 همچنین می تواند باعث بیماری به نام یرقان شود که باعث می شود پوست و سفیدی چشم شما رنگ زردی به خود بگیرند.

 

3)      سردرد

 

کمبود و کمبود B12 می تواند منجر به عوارض عصبی از جمله سردرد شود.

 

سردرد یکی از شایع ترین علائم گزارش شده مربوط به کمبود B12 در بزرگسالان و کودکان است.

برخی از مطالعات نشان داده اند که افرادی که اغلب انواع خاصی از سردردها را تجربه می کنند، به احتمال زیاد سطح B12 پایینی دارند.

یک مطالعه در سال 2019 با 140 نفر، که نیمی از آنها میگرن را تجربه کردند، نشان داد که سطح B12 خون در شرکت‌کنندگان مبتلا به میگرن در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که سابقه میگرن نداشتند، به طور قابل‌توجهی کمتر بود .

این مطالعه همچنین نشان داد که افرادی که بالاترین سطح B12 را داشتند در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که پایین‌ترین سطح B12 را داشتند، 80 درصد کمتر در معرض ابتلا به میگرن بودند.

4)     علائم افسردگی

 ویتامین b12

B12 برای عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی شما ضروری است و کمبود این ماده مغذی می تواند بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد.

به طور خاص، کمبود B12 با خطر بیشتر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

داشتن سطوح پایین B12 می تواند باعث افزایش سطح اسید آمینه حاوی گوگرد به نام هموسیستئین شود. به نوبه خود، این ممکن است با افزایش استرس اکسیداتیو، آسیب DNA و مرگ سلولی در بدن به ایجاد افسردگی کمک کند .

یک مطالعه در سال 2020 با 132 کودک و نوجوان، 89 نفر مبتلا به افسردگی و 43 نفر بدون افسردگی، نشان داد که شرکت کنندگان مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد بدون افسردگی، سطوح B12 کمتر و سطوح بالاتری از هموسیستئین داشتند.

علاوه بر علائم افسردگی، سطوح پایین یا کمبود B12 ممکن است منجر به سایر شرایط روانی، از جمله روان پریشی و اختلالات خلقی شود .

 

5)     مشکلات گوارشی

 

کمبود B12 همچنین ممکن است باعث اسهال، حالت تهوع، یبوست، نفخ، گاز و سایر علائم گوارشی شود. این مسائل می تواند هم بزرگسالان و هم کودکان را تحت تأثیر قرار دهد.

البته به خاطر داشته باشید که بسیاری از این علائم می توانند ناشی از عوامل دیگری باشند. به عنوان مثال، عدم تحمل غذایی، داروها و عفونت ها همگی می توانند منجر به اسهال شوند.

 

تجربه شما

 

اگر شما هم علائمی دارید که ناشی از کمبود ویتامین b12  می‌باشد علائم خود را با ما در میان بگذارید.

آزمون B1 زبان آلمانی یکی از مراحل مهم در مسیر یادگیری زبان آلمانی برای غیر‌خودنشینان است. این آزمون، به عنوان یکی از مراحل اصلی در سیستم یادگیری زبان آلمانی، درک و مهارت‌های گوش دادن، صحبت کردن، خواندن و نوشتن را ارزیابی می‌کند. داوطلبان باید در این آزمون نشان دهند که قادر به ارتباط موثر در مواقع مختلف روزمره هستند و می‌توانند موضوعات مختلف را با دقت و صحت مطرح کنند.

 

در آزمون B1 زبان آلمانی، داوطلبان موظف به نشان دادن تسلط بر مواردی مانند توانایی درک و استفاده از اصطلاحات روزمره، توانایی بیان نظرات و احساسات، توانایی توصیف تجربیات و رویدادها، و همچنین توانایی ارتباط در مواقع خارج از کلاس و در محیط‌های مختلف اجتماعی و کاری را دارند. آزمون B1 زبان آلمانی معمولاً شامل چند بخش است که هر کدام به طور جداگانه مهارت‌های مختلفی را ارزیابی می‌کنند، از جمله مهارت‌های شنیدن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.